Tulevat tapahtumat

HUOM! Tilaisuuksien toteutumiselle on koronavaraus. Tilaisuuksissamme huolehdimme käsihygieniasta ja noudatamme turvaohjeita! Tulethan tilaisuuksiin vain terveenä.

Koko perheen retki Tytyrin Elämyskaivokselle

La 12.8. lähtö klo 8:45 Salon torilta.

1,5h pituisella (noin. klo 10:00 - 11:30) opastetulla kaivosretkellä laskeudutaan hissillä maan uumeniin 100m syvyyteen. Voit valita opastetuista kierroksista joko 1. Lasten tahtiin kierros tai 2. Tytyrin kaivoskierros. Kaivosvierailun jälkeen on gluteeniton ruokailu. Jäsenhinta 20€ + yksi avec hintaan 20€, ei jäsenhinta 40€. Alle 16-v. ilmaiseksi. Sitovat ilmoittautumiset Sirkalle 040 5312 760 ti 1.8. mennessä. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä kumman kierroksista valitset 1/2.

  • Lapsiperheille suunnattu kierros kuljetaan lasten tahdissa ja se sopii erityisesti 3-10-vuotiaille. Perheen pienimmät vierailijat pääsevät touhuamaan kaivoksen sopivissa aktiviteeteissa, kuten kokeilemaan omien voimien riittävyyttä kalkkikiven pilkkomiseen.
  • Tytyrin kaivoskierroksella tutustutaan Tytyrin kaivoksen historiaan, kaivosmiesten arkeen ja maan alaiseen maailmaan. "Valon ja värin leikkiä nähdään vaihtuvien taidenäyttelyiden muodossa ja kierros huipentuu valoteokseen, joka esitetään 100 metriä syvän ja 100 metriä leveän kaivoslouhoksen pinnalla."

Otathan huomioon, että kaivoksessa on +8 °C lämmintä ympäri vuoden. Varaa siis lämmintä vaatetta mukaan sekä hyvät kävelykengät. Jokaisen vieraan on pidettävä kypärää ja sen saa kaivokselta lainaan. Pienimilleen säädettynä kypärä sopii yhden vuoden ikäisillekin.

Huom! Elämyskaivos ei ole täysin esteetön kohde. "Kuljettavana on porraskäytävä hissirakennuksessa, minkä lisäksi opastetun kierroksen aikana kävelymatkaa tulee vajaa kilometri. Kierros kuljetaan tasaisella sorapohjalla ja kierroksen aika kuljetaan kahdet portaat."